Microsoft се върна на руския пазар

0

Microsoft отвори достъпа до инсталирането на Windows за потребители от Русия. През септември компанията ограничи възможността за руски потребители да актуализират компютрите до най-новата версия на операционната система – Windows 11. На официалния уебсайт на компанията, когато щракнехте върху връзката за изтегляне на най-новата версия на Windows, се отваряше празен прозорец, а разделът с инсталиране на актуализираната версия на операционната система не беше наличен.

„Microsoft отвори достъп за руски потребители за изтегляне на операционната система Windows… Софтуерната страница на официалния уебсайт на компанията се презарежда без VPN. Можете да инсталирате както най-новата версия на операционната система – Windows 11 22H2, така и предишни версии – Windows 10, Windows 8.1. и Windows 7“, посочват от Microsoft.

Всеки потребител може да изтегли софтуера, но без ключ, както обясниха експерти, няма да е възможно да се активира.

На 4 март Microsoft Corporation обяви оттеглянето си от руския пазар, по-специално чрез спиране на продажбата на стоки и предоставянето на услуги поради събития в Украйна. Три месеца по-късно Bloomberg публикува съобщение от Microsoft, в което корпорацията обяви намаляването на дейността си в Русия и уволнението на 400 служители, които са работили тук. Въпреки това Microsoft също подчерта, че ще продължи да изпълнява съществуващите задължения към руските клиенти.

Източник: fakti.bg

The post Microsoft се върна на руския пазар appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Microsoft се върна на руския пазар

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви