Kарлсберг България открива нова линия за кен опаковки в Благоевград

0

Лидерът на пазара на бира у нас – Карлсберг България, открива собствена линия за кен опаковки от 0.5 л в пивоварната си в Благоевград. Линията ще обслужва изцяло производствените нужди на компанията и ще спомогне за създаването на нови работни места – до 10 само през първата година. Проектът, в който Карлсберг България инвестира повече от 23 милиона лева, ще допринесе също така за регионалното и икономическото развитие на града.
На откриващото събитие присъстваха заместник – министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, кметът на oбщина Благоевград Илко Стоянов, Н.Пр. посланикът на Кралство Дания в България Йес Брогорд Нилсен, медии, представители на Съюза на пивоварите в България, Българска Стопанска камара, Българска агенция за инвестиции и др.
„Инвестициите в нови технологии са не просто стимул за заетостта и икономиката в региона, но и начин да привлечем квалифицирани кадри и да ги стимулираме да останат и да работят за бъдещето на страната. Вярвам, че успехът се гради чрез личен пример и чрез споделената отговорност да постигаме повече!“ – каза по време на събитието зам.-министър Щонова.
„Поздравявам ви като един от големите работодатели в региона, защото благодарение на тази инвестиция ще бъдат открити нови работни места”, допълни и кметът на Благоевград Илко Стоянов.
„Бих искал да ви поздравя за амбицията да се развивате, защото това е начинът да запазите своите водещи позиции и да продължават да сте лидер на пазара. Похвално е, че се стремите да гледате към бъдещето, с цел да предоставяте на потребителите си високо качество и неизменно добър вкус“ – каза Н.Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания в България.
„Благодаря на всички колеги, които със своите ежедневни усилия и постоянство спомогнаха за реализацията на този мащабен проект. Тази линия ще ни позволи да произвеждаме бира в кен опаковки тук, в България, вместо да ги внасяме от съседни страни. Планираме в бъдеще да разширим локалното си производство и да продължим да обогатяваме портфолиото си от продукти.“ – коментира Изпълнителният директор на Карлсберг България Войчех Жабински.
По време на събитието, гостите имаха възможност да разгледат производствената база на компанията, както и да наблюдават работата на новата линия за кен опаковки и процеса по създаване на бира.
Сградата, в която се помещава кен линията, е с размери 3800 квадратни метра. Линията е с производителност 40 000 кена/ час, като има техническите възможности за различни видове вторични опаковки Проектът е изпълнен за година и половина и ще позволи производството на бира и сайдер в опаковки от 0.5 л.
За проекта си по изграждането на кен линията Карлсберг България получи отличие за устойчив бизнес от тазгодишните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българска агенция по инвестициите. Конкурсът има за цел да отличи водещите инвестиции в икономическото и бизнес развитие на страната.
За Карлсберг България
Карлсберг България е водещ производител на бира в България и една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в бранша. Компанията разполага с две пивоварни – в град Шумен и в град Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в страната.
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Пиринско и Шуменско, международните марки Carlsberg и Tuborg, Zatecky с благороден жатецки хмел от Чехия, френската Kronenbourg 1664 Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската абатска бира Grimbergen. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, както и бирения микс Garage в два освежаващи вкуса – лимон и ягода. Компанията има в асортимента си и безалкохолна бира и сайдер под водещите си брандове – Пиринско Безалкохолно Пиво, Пиринско Бодро 0.0%, Somersby 0.0% и Carlsberg 0.0%.
Карлсберг България е част от международната Карлсберг Груп – една от водещите пивоварни компании в света, в която работят близо 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара.
Открийте повече на: www.carlsbergbulgaria.bg

The post Kарлсберг България открива нова линия за кен опаковки в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви