8-месечно бебе почина след обикаляне по болници

0

8-месечно бебе почина, след като е обиколило две болници – в Червен бряг и Плевен. Родителите обвиняват лекарите, че не са действали адекватно. Медиците са категорични, че за детето са положени необходимите усилия, но то е било в изключително тежко състояние.

Бебето на Дева и Павел от село Дерманци било със зачервено гърло и кашлица. След назначено лечение от личния лекар, детето не се подобрява и родителите го водят в болницата в Червен бряг.

„Отидохме в Червен бряг, за да я прегледат. Те ни казаха, че има червено гърло, имаше и кашлица, казаха да останем в болница, изчакахме час, за да дойде лекарят и тогава ни качиха ни горе в стаята с малката“, разказа майката Дева.

В Червен бряг детето е прегледано от д-р Тодоров, началник на детското отделение.

„Не беше толкова зле, когато отидох, имаше леко затруднено дишане. Родителите бяха съгласни на хоспитализация заради възрастта на детето и го приех към 9 часа. Започнахме инжекции, бронхеолит, възпаление на крайните бронхи, заболяването протича със свирене в гърдите на това приличеше. Започнахме с орбазон“, каза началникът на детското отделение в МБАЛ „Червен бряг“ д-р Добрин Тодоров.Майката разказа, че точно тогава детето се влошава.

„Сложихме го на кислород още в отделението и в линейката също беше под кислород“, посочи д-р Тодоров.„Нито ѝ сложиха кислородна маска, нито нищо“, каза майката.

Според лекарите в Плевен обаче детето е пристигнало в Спешния център без сърдечна дейност.

„Докарано беше без сърдечна дейност и без дишане в плевенския спешен център от линейка на филиала на „Червен бряг“ в 1:50 ч.. На практика е било мъртво, но наш екип реаниматори са действали и са се опитали. Интубирано е било детето, реанимирано, накрая към 2:30 просто не е имало смисъл. Дали по пътя, дали в Червен бряг, ние не можем да знаем“, заяви PR на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ гр. Плевен – Момчил Цветков. Родителите на 8-месечното бебе обвиняват лекарите за смъртта му.

The post 8-месечно бебе почина след обикаляне по болници appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: 8-месечно бебе почина след обикаляне по болници

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение