7 казана с курбан за празника Свети Дух в село Железница

0

И село Железница празнува на Свети Дух, тъй като централната църква в населеното място носи името „Света Троица“. Дълги трапези се извиха в парка до храма, а 7 курбана казан се оказаха малко за многото жители и гости на селото, които в този ден избраха да празнуват в Железница.

Празникът започна от обяд с тържествена литургия и освещаване на майсторски приготвената курбан – чорба, погачите, баниците и другите вкусотии, които бяха сготвени от местните домакини и майстори – готвачи, пазители на старинни рецепти, специално за днешния празничен ден.

Пълни маси с щастливи хора, музика, подарък от кмета Апостол Апостолов и кръшни хора, които се виеха, подсказваха на всички минаващи, че село Железница празнува.

Свещ за здраве в днешния празничен ден, в църквата на селото, запалиха кметът Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов, които поздравиха всички жители на село Железница и техните гости от близо и далеч по повод днешния празник.

Празненствата продължиха и следобед, а хората коментираха, че ще останат и вечерта, защото днес е празник и трябва да се празнува, както подобава в името на Свети Дух.

The post 7 казана с курбан за празника Свети Дух в село Железница appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: 7 казана с курбан за празника Свети Дух в село Железница

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация