60 ЛИЦА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА НОВИ ЦЕНТРОВЕ В СЕЛО КАМЕНИЦА

0
С откриваща пресконференция и тържествен празничен водосвет беше поставено официално начало на функционирането на четири нови центъра за грижа за лица с психични разстройства в с. Каменица, община Струмяни. Центровете бяха изградени с финансиране от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., а услугите, които бяха представени по време на пресконференцията, се финансират по проект „Нова дългосрочна грижа за хора с психични разстройства на територията на община Струмяни” с помощта на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и Европейски социален фонд.
Проектът е разработен в контекста на цялостния процес за създаване на възможност за независим живот на хората с психични разстройства чрез предоставяне на качествени, достъпни и ефективни услуги за дългосрочна грижа, коментира по време на пресконференцията кметът на Струмяни Емил Илиев. Благодарение на изпълнението му в община Струмяни ще бъдат предоставяни четири нови социални услуги, от които ще могат да се възползват 60 лица с психични разстройства.
Проект „Нова дългосрочна грижа за хора с психични разстройства на територията на община Струмяни” включва дейности за подбор, наемане, начално и надграждащо обучение на персонала, разработване на вътрешни правила, регламентиращи дейността на услугите, закупуване на материални активи, както и дейности за организация и управление, информация и комуникация. В резултат от изпълнението на проекта ще се осигури предоставянето на качествени грижи, съобразно индивидуалните планове за грижа и специфичните потребности и нужди на отделните потребители. Ще се осигури възможност за настаняване в среда, близка до семейната – оказване на съдействие за постигане в максимална степен на самостоятелност, в комбинация с други социални, здравни и образователни услуги.
Стойността на проекта е 1 082 000 лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ.
По време на откриването гости и ползватели на социалната услуга бяха поздравени от съставите на НЧ “Братя Миладинови – 1936“ – с. Микрево.

The post 60 ЛИЦА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА НОВИ ЦЕНТРОВЕ В СЕЛО КАМЕНИЦА appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: 60 ЛИЦА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА НОВИ ЦЕНТРОВЕ В СЕЛО КАМЕНИЦА

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение