60-годишна учителка е поредната жертва на недовършената магистрала „Струма“

0

Учителка от Симитли загина при катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград след челен удар с тир. Колата й е била ударена от тежкотоварния автомобил в района на комплекс „Монца“.

60-годишната Таня Николова е поредната жертва на жестока катастрофа поради проточилото с години довършване на АМ Струма. Тя е уважавана учителка на деца от първи до четвърти клас в Симитли, пише Roadnews.bg. Трябвало е да дава свидетелствата  на учениците от нейният клас. Целият град е потресен от трагедията.

Катастрофата е станала точно преди моста на Струма след Благоевград, преди първия тунел, веднага след сервиза „Монца“. Мястото, където доскоро имаше камера за скоростта. Там шосето е двулентово, а пътят е натоварен до краен предел. Товареният автомобил с ремарке е ударил колата на учителката, която е загинала е на място. За тази трагедия има и виновни. От над 15 години зелени и еколози блокират изграждането на АМ Струма с жалби до Брюксел и безброй заведени съдебни дела пред българския съд.

За този период до днес жертвите бяха 71, а вече са 72. Тежко ранените са над 400. Зелените обаче имат финансови интереси и тази статистика не ги интересува. Колко още хора трябва да загинат по Е-79, за да се раздвижат институциите и най-накрая да се спре безсмислената загуба на  човешки животи. Разбира се главните виновници ще изчезнат от публичното пространство за няколко дни, но после ще се завърнат и пак 10-тина зелени, двама-трима собственици на заведения в Кресненското дефиле, както и няколко рафтъри пак ще излязат на протест срещу довършването на магистралата. Едните ще протестират за това, че се нарушавали местообитания на смок и тритон, другите, че щели да губят клиенти, а третите, че пътят им се удължава с 5 км. И заради тази шепа хора ще продължава да има жертви, днес е уважавана учителка, утре ще е някой друг.

The post 60-годишна учителка е поредната жертва на недовършената магистрала „Струма“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви