5 училища в Благоевград спечелиха финансиране от МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки

0

5 училища в община Благоевград са одобрени за финансиране по Програмата на МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г. Списъци с одобрените в рамките на Етап I от програмата училища бяха публикувани  в сайта на министерството на образованието и науката.

1 976 430 лева държавно финансиране ще получи 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ за изграждане на физкултурен салон. Нови спортни площадки ще бъдат изградени в Националната хуманитарна гимназия и Благоевградска професионална гимназия, за които са отпуснати по 200 000 лв.

Одобрен е и проекта на Професионалната гимназия по икономика за основен ремонт на съществуваща спортна площадка , която получава 99 968 лева за това.

31 748 лева държавно финансиране получава и 4-то ОУ „Димчо Дебелянов“ за основен ремонт на съществуващата спортната площадка.

Тази година училищата имаха възможност да представят проектите си в МОН до 10 януари, проектите на всички благоевградски училища, които кандидатстваха получават финансиране.

Програмата на МОН за  изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони ще се прилага в периода 2024 – 31.10.2026 г. Целта е подобряване на спортната култура и физическото възпитание в училищата, чрез предприемането на мерки, които да доведат до изграждане, разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, както за провеждане на редовните часове, така и на дейности извън учебния план.Срок за финансиране по програмата 31.10.2026 г., общият бюджет е 240 000 000 лв.

The post 5 училища в Благоевград спечелиха финансиране от МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви