5 неща, които да съобразите, когато ви предстои покупка на трапезни столове

0

Предстои ви обзавеждане на трапезарията и обмисляте покупка на нови столове? Ето на какво е добре да обърнете внимание!

 

  1. Визия

Помислете как искате да изглеждат вашите столове и каква атмосфера искате да създадете в трапезарията. Разбира се, тук на първо място е важно да се съобразите със стила на масата и цялостния интериор.

 

Не е задължително масата и столовете да са комплект. Напротив, това понякога дори може да е твърде скучно. Важно е обаче да си подхождат и да носят желаното усещане в помещението.

 

Ако всички мебели са дървени, например, това може да доведе до претоварване на интериора и да няма положителен ефект. Затова съчетайте мебели от различни материали, като важното е да са в еднакъв или сходен стил.

 

  1. Съобразете размера на масата

Задължителна стъпка при покупка на столове за хранене, е да измерите височината на масата. Обикновено тя е в диапазона 74-78 см. За да ви бъде комфортно и за да може столът да се движи свободно е важно да има поне 30 см разстояние между горната част на седалката и плота на масата. Помислете и за външния вид защото някои столове имат много ниски облегалки и ще изглеждат неестествено до висока маса.

 

  1. Помислете за вашето тегло

Някои модели столове са много деликатни и не издържат голямо тегло, така че трябва да имате предвид и този фактор. Уверете се, че столът е качествен, издръжлив и има здрави крака, защото счупването му докато някой член на семейството седи на него, със сигурност ще бъде много неприятно и дори опасно. Важна е и широчината на седалката, съветваме ви тя да бъде поне 50-60 см. за да се чувствате удобно.

 

  1. Комфортът е важен

От голямо значение е, когато се храните да се чувствате наистина удобно! Все пак прекарваме около масата много време – дали за закуска и кафе преди работа, дали за вечеря със семейството, парти с приятели, празнични събирания или романтична вечеря за двама.

 

  1. Изберете материал според вашия стил на живот

Дори безкрайно да харесвате столовете с мека, светла тапицерия, трябва да признаете, че ако имате малки деца, те ще изглеждат добре за не повече от няколко дни. Много скоро ще станат на петна, а почистването им ще бъде трудоемко и може би дори невъзможно.

 

Същото важи и ако имате домашни любимци. Тогава е добре да изберете материал, по който не остават твърде много косми и е устойчив на надраскване. Кожата се почиства лесно, но ако тази идея не ви допада, изберете столове с възглавнички или калъфки, които могат да се свалят и изперат.

 

Това са основните неща, които, ако съобразите предварително, ще са ви от полза и ще ви помогнат да избегнете грешки при покупката на нови трапезни столове.

The post 5 неща, които да съобразите, когато ви предстои покупка на трапезни столове appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: 5 неща, които да съобразите, когато ви предстои покупка на трапезни столове

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация