4.5 млн. души в Украйна са без ток, Путин чака „генерал Зима“

0
Около 4.5 млн. души в Украйна са без ток заради руските атаки по обекти на енергийната инфраструктура на страната, съобщи президентът Володимир Зеленски. Това са около 10% от населението. Засегнати от режима са Киев и още десет региона.

Сега не е време за реклами

Украинският държавен глава обвини руските сили в „енергиен тероризъм“. По думите му това се прави заради техните загуби на бойното поле.

В обръщението си Зеленски призова да се пести енергия. Само през последния месец са били унищожени 1/3 от електроцентралите.

„Сега не е време за ярки витрини или реклами“, заяви той.

Светът трябва да продължи да подкрепя Украйна, каза пък върховният представител по външна политика на ЕС Жозеп Борел. Той също коментира, че Русия атакува гражданска инфраструктура, защото губи на бойното поле.

„Зимата идва. Путин чака „генерал Зима“ да дойде и да подкрепи руската армия. Сега, повече от когато и да било, трябва да подкрепяме Украйна, украинския народ“, коментира Борел.

Бронежилетки

Украинските служби са разкрили злоупотреба с милиони долари, предназначени за купуване на бронежилетки, предадае ДПА. Според първоначалната информация става дума за около 6.8 млн. долара.

Парите били прехвърлени на доброволческа организация и с цел закупуване на бронежилетки за украински военни. Вместо това те били изплатени на фиктивни компании и в крайна сметка се оказали в ръцете на няколко души. Сред заподозрените са висши служители в украинското патентно ведомство, висш служител в министерството на икономиката и ръководител на организация за предоставяне на помощ.

За всеки войник

Руският президент Владимир Путин е разпоредил отпускането на еднократна помощ в размер на 195 000 рубли (3200 долара) за всеки професионален военнослужещ, както и за всеки резервист, който е бил мобилизиран, за да воюва в Украйна, съобщи Кремъл.

В декрета, публикуван на сайта на Кремъл, се заявява, че целта на плащанията е „да се предостави допълнителна социална подкрепа“ на професионалните военни, както и на резервистите, включени в частичната мобилизация.

Минималното заплащане, което професионалните военни получават в Русия, е 160 000 рубли (2700 долара). Това е три пъти повече от средната работна заплата.
 

Източник: mediapool.bg

The post 4.5 млн. души в Украйна са без ток, Путин чака „генерал Зима“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: 4.5 млн. души в Украйна са без ток, Путин чака „генерал Зима“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение