315 522-ма от област Благоевград гласуват в неделя в 577 СИК

0

315 522-ма избиратели от Благоевградска област имат право да гласуват в неделя на предсрочните парламентарни избори за 49-о НС, съобщи обобщена информация областната управа. Общият брой на откритите секции на територията на Първи Благоевградски многомандатен избирателен район е 557. В 447 от тях ще има поставени машини. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област  е 17.  Бюлетините, изборните книжа и материали бяха  доставени в 14-те общини на 30.03.2023 г. и днес ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии.

И тази неделя работният център по приемането на изборните книжа и бюлетини ще бъде в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. В съседната на театъра зала „Пейо Яворов“ ще бъдат подредени столове за изчакване на членовете на СИК-овете. Районът на парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините на територията на областта.

За изборния ден е осигурено съдействие от „Електрохолд България“ ЕООД, Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград.

170 са избирателните секции в община Кюстендил.

Избирателите в региона са намалели на 127 968 към днешна дата, което е с около 700 по-малко, в сравнение с изборите на 2 октомври м.г. В избирателните списъци са и над 15 хиляди с двойно гражданство, предимно от Северна Македония. С много малки изключения те не идват да упражнят правото си на глас по постоянен адрес в някоя от общините. 2187 лица са подали заявление за гласуване по настоящ адрес. Техният брой за предходния вот е бил 2110. На територията на областта към настоящия момент има 286 секции, като в 266 от тях ще има видеонаблюдение. В 170 секции избирателите ще имат възможност да гласуват както с хартиена бюлетина, така и с електронно устройство, в зависимост от желанието им. В 110 секции ще се гласува само с хартиена бюлетини.

ЕКИП „СТРУМА”

The post 315 522-ма от област Благоевград гласуват в неделя в 577 СИК appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви