13 детски площадки бяха обновени и новоизградени от община Разлог на територията на града и малките населени места

0

Общо 13 детски площадки бяха обновени и новоизградени от Община Разлог на територията на град Разлог и малките населени места, като част от дейностите за подобряване условията за игра на всички деца.
Детските площадки на територията на град Разлог (в центъра на града, площад “15 септември”, парк “Васил Левски” – кв. “Сръбо”, на ул. “Телемах Илиев”, на ул. “Бела река” и ул. „Стефан Стамболов“), селата – Бачево, Добърско, Долно Драглище, Горно Драглище и Елешница придобиха изцяло нов вид, съгласно най-високите стандарти за чистата и безопасност, чрез премахване на пясъчници и стари съоръжения за игра, полагане на специална настилка и монтаж на нови уреди, подпомагащи физическата активност и креативност на децата.
С грижа за децата, Община Разлог обособи и изцяло нови пространства за игра в град Разлог – на ул. “Екзарх Йосиф” и ул. “Рила” (до новоизграденото игрище за мини-футбол).
Като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда”, на детските площадки, поддържани от Община Разлог, бяха монтирани и специални нормативни табели, а около тях бе засaдeна и нова растителност – за предоставянето на екологична среда.
На площадките, поддържани от община Разлог, е ЗАБРАНЕНО:
– разхождането на домашни любимци;
– карането на велосипеди, моторни превозни средства, скейтборд, тротинетки и ролери;
– стъпването с остри токчета по настилката;
– тютюнопушенето;
– пускането на хвърчила;
– препоръчително е, децата да не разговарят с непознати
Община Разлог отправя апел към всички посетители – да се пази чистота, а съоръженията да се използват по предназначение!

The post 13 детски площадки бяха обновени и новоизградени от община Разлог на територията на града и малките населени места appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви