12-годишният Александър от Перник е намерен жив (обновена)

0
12-годишният Александър, който изчезна на 11 ноември, е намерен жив в местността Червена могила край Радомир. Това е станало около 14:30 часа в събота.

Детето е намерено от двама доброволци – Милко Михалков и Веселин Георгиев от местен клуб по делта и парапланеризъм.

Александър е откаран в „Пирогов“ в София, за да бъде прегледан. Първите резултати от прегледите са показали, че момчето е в добро състояние. Баща му вече е при него.

Детето е оцеляло, защото се е борило, заяви пред медиите един от доброволците, открили момчето.

„Вече имаме повод да се усмихнем след 7-8 дни невероятни изпитания. Господ ни помогна. Сашко е здрав, жив и в добро състояние. Открит е от доброволци и служители на МВР по време на обхождане на поредния участък“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че разследването на случая ще продължи. „Приоритет за нас беше да намерим детето живо и здраво, от тук нататък ще си свършим всичката работа, за да установим какво се е случило с детето“, каза той.

Разследването на случая ще продължи. Приоритет за нас беше да намерим детето живо и здраво, от тук нататък ще си свършим всичката работа, за да установим какво се е случило с детето, заяви Демерджиев.

Преди ден бащата на детето обяви 100 хил. лв. награда за човек, който доведе сина му или даде информация къде се намира. Доброволците обявиха, че не искат паричната награда.

В издирването на Александър се включиха местните власти, полицията, жандармерия, планински спасители и стотици доброволци. От него обаче нямаше и следа дни наред.

Бащата разказа, че детето е изчезнало ма 11 ноември по време на разходка близо до болница Профилакториум в покрайнините на Перник. По-рано тази седмица бащата обяви, че се е явил на полиграф, който показал, че казва истината. Детето е с аутизъм и живее само с баща си. Майката е в чужбина.

Районът на Профилакториума бе претърсван многократно и от полиция, и от доброволци. След това периметърът бе разширен и към града, и към околните села. След няколко дни издирване обаче сред доброволците започна да зрее недоволство от хаотичните действия и непрекъснатите фалшиви сигнали из социалните мрежи, че детето се е появило тук или там.

В четвъртък голяма група доброволци обявиха, че прекратяват участието си в акцията, защото никой не им дава информация и не ги организира.

Източник: mediapool.bg

The post 12-годишният Александър от Перник е намерен жив (обновена) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: 12-годишният Александър от Перник е намерен жив (обновена)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение