10% от избирателите в Пиринско са македонци с българско гражданство

0

Около 10% от избирателите в Благоевградска област са македонци с българско гражданство. Най-много от тях имат постоянен адрес в Благоевград и селата Бело поле, Логодаж, Рилци, Покровник. Там са и най-големите секции с по 4000 до 9000 избиратели. Никога обаче македонците не са идвали да гласуват на изборите у нас. В община Петрич също има регистрирани по постоянен адрес около 10 хил. македонци.

Общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград е 557, секциите с машинно гласуване са 447, а избирателите са 315 522 души. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 17.

Изборният ден в област Благоевград започна в спокойна обстановка, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днес от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения ( за изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед упражняваните права на гражданите. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване. Служителите на Министерство на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Източник:24 часа

The post 10% от избирателите в Пиринско са македонци с българско гражданство appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви