Фандъкова: Фирмите, избрани за текущи ремонти, искат по-високи цени или спират работа

0
До момента 5 от 7-те фирми, които отговарят на текущите ремонти, подадоха искания за индексация, т.е. по-високи цени заради инфлацията и поскъпването на строителните материали или прекратяване на договорите, заяви във вторник столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„За да гарантираме изпълнението на строителната програма, е важно възможно най-скоро Министерски съвет да приеме методика за индексация на договорите заради чувствителното повишените цени на строителните материали. Това е изключително важно и за европейските проекти, които общините изпълняваме, защото при тях забавянето може да е фатално“, казва Фандъкова. Именно във вторник стана ясно, че такава методика вече е факт.

Тя информира, че общината работи по обявяването на процедури за нови изпълнители, но това би отнело 4-5 месеца. Искания за индексация са изпратени и от изпълнителите на някои от големите обекти, като бул. „Източна тангента“ и ул. „Кукуш“.

Кметът обяви още, че от утре започва реконструкцията на втория етап от бул. „Първа българска армия“.

Очаква се съгласуване и разрешение за строеж на бул. „Източна тангента“ и ул. „Николай Коперник“.

В процедура за избор на изпълнител са новите участъци от вътрешния ринг по бул. „Т. Каблешков“, ул. „Филип Кутев“, както и тунела към „Люлин“, ул. „Народно хоро“ и др. по-малки обекти.

Тази година Столична община е заложила изграждане/ реконструкция на 10 вътрешно квартални улици, 5 от които започват през тази седмица.

Източник: mediapool.bg

The post Фандъкова: Фирмите, избрани за текущи ремонти, искат по-високи цени или спират работа appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Фандъкова: Фирмите, избрани за текущи ремонти, искат по-високи цени или спират работа

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация