Според ДБ депутинизацията на България трябва да е основен приоритет

0
Основаната задача на политиката в България трябва да е процес на депутинизация и отхвърляне на руското влияние. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той допълни, че партията започва консултации с коалиционните партньори за приемане на тези приоритети и обезпечаването им с бюджетни средства. ДБ няма да заплашва с напускане, защото в момента страната няма нужда от нови избори, обясни Иванов.

Програма

Премахването на руското влияние трябва да се превърне в приоритет и трябва да се реализира програма от няколко точки, каза още той. Сред тях са повишаване на капацитета на службите. Иванов намекна, че трябва да бъдат въведени тестове за интегритет на служителите и проверка за лоялността им.

Трябва да се приеме амбициозна програма за превъоръжаване на армията. Разходите по тази линия могат да надскочат и 2% от БВП. България може да придобие въоръжение от съюзниците от НАТО чрез предоставяне на остарели платформи, каза още Иванов.

Страната трябва да постигне нулева зависимост от руския газ и нефт. Трябва да бъде избран нов представител на държавата в „ЛукОйл“ и да бъде даден достъп до данъчните складове и на други оператори. Освен това държавата трябва да е готова да поеме контрола върху активи на рафинерията, ако това се наложи.

Замразяване

България трябва да създаде инструменти, чрез които да се замразяват активи на близки до управляващите в Русия, каза още Иванов. Корупцията е основен портал за влизане на руското влияние. Затова трябват спешни реформи в антикорупционната комисия КПКОНПИ, както и в прокуратурата. Трябва да се търси и мнозинство за промени в конституцията.

 

Източник: mediapool.bg

The post Според ДБ депутинизацията на България трябва да е основен приоритет appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Според ДБ депутинизацията на България трябва да е основен приоритет

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация