Родители на протест пред президентството

0

Родители протестираха през президентството.

ТрудРодители излязоха на протест днес пред президентството с настояване учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“.

Протестиращите блокираха движението пред МОН за няколко минути около 12:40 ч, след което се насочиха към МЗ, където оставиха „посланията“ на децата си – рисунки и плакати „Върнете децата на училище незабавно“ и „Децата нямат вина“. Подобни послания родителите оставиха и пред МОН.

Протестът продължава пред МЗ. Движението на автомобили не е блокирано.

Родители коментираха, че мерките в образователната сфера са се забавили, а децата им, парадоксално, могат да отидат на мол, но не и на училище.

Дарина Донева, майка на ученици в 5 и 7 клас, коментира по БНР.

„Твърде дълго децата понасят основната тежест на мерките в нашата държава! Твърде дълго слушаме празни обещания как училищата ще са последните, които ще затворят и ще се осигури безопасна среда за учениците. Децата от пети клас нагоре са тотално забравени от министерството! За тях това е трета учебна година онлайн и това повече не може да продължава така“.

Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8 клас коментира пред „Хоризонт“ негативните последици от онлайн-обучението върху учениците:

„Тук говорим за много сериозни психически поражения върху децата, защото това е трета поредна учебна година. Колко още малко? Това още малко стана едно постоянно състояние. Най-лошото е, че не му се вижда краят. Всичко се стоварва върху нас родителите, защото децата започват да ни упрекват: „Ти нали обеща. Нали щеше още  малко само да продължи!?“.

Вчера министърът на образованието Николай Денков заяви, че отпада идеята общинските и държавните училища сами да купуват тестове, за да се върнат в клас и по-големите ученици.

 

The post Родители на протест пред президентството appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Родители на протест пред президентството

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация