Пуснаха под парична гаранция от 1000 лв. кмета на с. Джигурово, обвинен за купуване на гласове

0

Кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев, който бе привлечен като обвиняем за купуване на гласове на изборите, вече е с парична гаранция от 1000 лв. Това определи тричленен състав на Окръжен съд- Благоевград, който отмени наложената преди седмица от Районен съд-Сандански мярка „домашен арест“ след жалба на защитата. Мотивите за измененение на мярката в по-лека на благоевградските магистрати са, че не съществува опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. Така 38-годишният кмет, избран от ВМРО, вече ще може да се върне на работното си място, иначе трябваше да го прави от дома си. Всъщност той е в 20 дневен отпуск, който ще бъде прекратен и от понеделник се връща в кабинета са в кметството на село Джигурово, каза Александър Мицев пред репортер на „Струма“.

Паричната гаранция ще бъде приведена утре по банковата сметка на съда, добави адвокат Иван Чолаков, който е ангажиран със защитата му. Както вече писахме, кметът бе арестуван на 14 ноември и обвинен за купуване на гласове по свидетелските показания на баща и син от село Джигурово, които били близки до предишния управник. Адвокат Иван Чолаков заяви, че в хода на разследването ще направи искане да бъде извършена психиатрично-психологична експертиза на свидетелите баща и сина-Николай и Димитър Шекерови, тъй като според него били с интелектуални дефицити и едва ли осъзнават, че с показанията си пред разследващите се самоуличили в престъпление. Бащата твърдял, че кметът му е дал 50 лв. за да упражни правото си на глас. Синът пък казал, че той поискал от кмета да му плати по 50 лв. на него и на жена му, като си правил сметка на нея да и даде 30 лв., а 20 лв. да задържи за себе си. Пари за гласуване обаче така и не получил.

Източник: Вестник Струма

The post Пуснаха под парична гаранция от 1000 лв. кмета на с. Джигурово, обвинен за купуване на гласове appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Пуснаха под парична гаранция от 1000 лв. кмета на с. Джигурово, обвинен за купуване на гласове

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация