Общинските съветници от „ДБ“ призовават Столичната община да забрани шествие на „Безсмъртия полк“

0
Общинските съветници от „Демократична България“ (ДБ) призовават в декларация Столичната община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май. Това съобщиха от пресцентъра на ДБ в неделя.

В декларацията се посочва, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г.

„Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“, се казва в декларацията.

„Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна“, смятат още общинските съветници.

Шествие „Безсмъртен полк“ се състоя за първи път в България на 9 май 2016 г. по случай 71-годишнината от края на Втората световна война.

Източник: mediapool.bg

The post Общинските съветници от „ДБ“ призовават Столичната община да забрани шествие на „Безсмъртия полк“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Общинските съветници от „ДБ“ призовават Столичната община да забрани шествие на „Безсмъртия полк“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация