Методи Цонев ще бъде временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово

0

 

Общински съвет гласува решението на провелото се днес извънредно заседание, чиито дневен ред включваше само една точка- избор на временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово.

Припомняме, че местният парламент заседава извънредно по предложение на кмета на община Благоевград Илко Стоянов за избор на временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово, община Благоевград, във връзка с провеждане на частични избори за кмет, насрочени на 03.10.2021 г.

С Решение №211 по Протокол №6 от заседание на Общински съвет Благоевград, проведено на 14.05.2021 г., на основание чл. 21, ал. 2, чл. 42, ал. 1, т. 13 и ал. 6 от ЗМСМА, във връзка с Решение №311-МИ/05.05.2021 г. на Общинска избирателна комисия Благоевград, Общински съвет Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на Лефтер Маринов Едипов, като Кмет на кметство село Церово, община Благоевград, област Благоевград, поради смърт на лицето и на основание чл. 42, ал. 6 от ЗМСМА, Общински съвет Благоевград избра за временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово, община Благоевград, Галя Руменова Анева за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет, считано от 14.05.2021 г.

С указ № 145 от 26.05.2021 г. на Президента на Република България, обн. ДВ. бр. 45 от 28.05.2021 г. са насрочени частични избори за Кмет на кметство село Церово, община Благоевград на 03.10.2021 г. /неделя/.

С Решение № 12-ЧМИ от 07.09.2021 г. на Общинска избирателна комисия Благоевград, Галя Руменова Анева е регистрирана като кандидат за Кмет на кметство село Церово, издигната от коалиция ,,БСП за България” в частичния избор за Кмет на кметство село Церово, община Благоевград на 03 октомври 2021 г.

Съгласно чл. 42, ал. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация когато кмет на община, кмет на район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

По смисъла на тази разпоредба, при регистрирането на кметовете на кметства като кандидати за такива в предстоящите местни избори се спира изпълнението на функциите и службата им след регистрацията. Това обстоятелство и предвид необходимостта да се осигури нормалното функциониране на кметството по време на изборите, налагат да бъде избрано ново лице за временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово, община Благоевград.

С 25- “ЗА“, 0- “Против“ и 7-“Въздържал се“ Общински съвет Благоевград отмени Решение 211 по Протокол №6 от 14.05.2021 г. и избра за временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово, община Благоевград Методи Китанов Цонев, за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет, считано от 13.09.2021 г.

The post Методи Цонев ще бъде временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Методи Цонев ще бъде временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство село Церово

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация