Мартин Димитров: Президентът иска служебен кабинет

0
„Той не го казва, но ми се струва, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет”, каза пред Нова тв депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров.

По думите му е възможно този служебен кабинет да поднови доставките на газ от Русия, плащането на „Газпром” в рубли и подписването на нов дългосрочен договор.

Димитров смята, че държавният гласа се притеснява, че дори да се стигне до съставяне на служебно правителство, има опасност наесен отново да не може да бъде съставен редовен кабинет.

По повод предстоящото тази седмица гласуване на вота на недоверие Димитров каза, че според него ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” бързат, защото не искат да се случат важни неща в държавата. Той даде пример със смяната на състава на Комисията за защита на конкуренцията. Като друга причина Димитров посочи това, че опозицията не иска да се стигне до подписване на друг дългосрочен договор за доставка на природен газ.

„Цените на горивата могат да бъдат значително по-ниски”, заяви Димитров като обясни, че високата цена в момента се дължи на картел в бранша. Анализът на властта сочел, че това се дължи на проблем с конкуренцията.

Според депутата от ДБ трябва да се използва първият мандат на най-голямата политическа сила „Продължаваме Промяната” за съставяне на кабинет. „Той трябва да е програмен, с много ясни ангажименти за конкретни законопроекти и инициативи”, категоричен е той. 

Източник: mediapool.bg

The post Мартин Димитров: Президентът иска служебен кабинет appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Мартин Димитров: Президентът иска служебен кабинет

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация