Засега у нас няма потвърден случай на новия хепатит при децата

0
Не е открит хепатит с неизяснена етиология в пробата от детето от Бургас, каза пред журналисти директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Думите ѝ са по повод изследваната проба на дете от Бургас със съмнение за остър хепатит с неизвестна етиология. Според нея резултатите не отговарят на съмненията за остър хепатит с неизвестна етиология. 

Момченцето беше прието в МБАЛ-Бургас на 29 април. Христова обясни, че детето е в много добро здравословно състояние. Тя добави, че в случая става въпрос за лекостепенен хепатит, който временно и за много кратък период е засегнал черния дроб.

Търсихме 22 вида вируси. Няма доказан вирус с PCR, посочи тя.

От серологичните изследвания изследваме антитела, за да докажем предишна инфекция, откриват се слабо повишени антитела срещу аденовирус. Имало е прекарана пред няколко месеца лека респираторна инфекция, каза Христова.

Тя обасни, че детето е лекувано с антипиретици, затова е възможно да има лекостепенно увреждане на черния дроб.

Съпоставяйки клиничните данни за дете в отлично здравословно състояние, с данните при нас за прекарани преди време респираторни инфекции, смятаме, че това е причината за заболяване на детето и че не става дума за острия хепатит, за който следим в Европа и света.

Националният център ще продължи да следи ситуацията. С новия остър хепатит трябва да с търсим тежко увреждане на черния дроб, а не леко, добави още Христова.

Източник: mediapool.bg

The post Засега у нас няма потвърден случай на новия хепатит при децата appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Засега у нас няма потвърден случай на новия хепатит при децата

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация