Задължителна ваксинация и в други сектори обмислят в Гърция

0

Отворена остава възможността за разширяване на задължителната ваксинация срещу COVID-19 и в сектора на общественото хранене, както и в полицията и силите за сигурност. Това каза гръцкият алтернативен министър на вътрешните работи Стелиос Пецас пред телевизия Скай.

„Що се отнася до други категории като общественото хранене, въпросът за задължителната ваксинация остава отворен, но до голяма степен с оглед на настъпването на есента той ще бъде решен от пазара сам по себе си. Преобладаващият процент от служителите, ще бъдат ваксинирани, защото работодателите няма да искат да рискуват джоба си, а заетите – работата си“, допълни още Пецас.

По отношение на тези, които отричат ваксините, Пецас заяви, че делът им е между 12 и 14 на сто и те няма да бъдат убедени, но и няма да попречат на изграждането на стена от имунитет в обществото.

„Въпросът е да бъдат убедени колебаещите се. Беше раздут един дребен, изолиран случай, който се ограничава до здравния център „Паламас“ и който няма разклонения. Около 6 милиона гърци са се ваксинирали, а в „Паламас“ има 33 случая, които са свързани с лицето, което е извършило злоупотребата“, заяви Пецас.

Източник: Труд

The post Задължителна ваксинация и в други сектори обмислят в Гърция appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Задължителна ваксинация и в други сектори обмислят в Гърция

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация