Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски стана шеф на бившата пресгрупа на Пеевски

0
Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски бе назначен за отговорен директор на бившата пресгрупа на Делян Пеевски, съобщи Нова тв. В момента вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, както и информационна агенция „Монитор“, са обединени под шапката на фирмата „Вестник Телеграф“ ЕООД. Емил Спахийски ще отговаря за редакционната стратегия на изданията.

В края на миналата година Пеевски продаде вестниците си компанията „Юнайтед груп“, която преди това купи и „Нова броудкаистинг груп“ от братята Домусчиеви. Първата покупка на „Юнайтед“ през лятото на миналата година бе телекома „Виваком“.

Нова тв представя Спахийски като журналист „със забележителна почти 30-годишна биография в печатните медии“.

„Кариерата му започва като репортер във вестниците „Труд“ и „24 часа“. След това е редактор „Новини“ в Sofia Independent. През 2001 година основава сп. „За мен“, а три години по-късно оглавява като главен редактор култовото списание „Егоист“. Бил е главен редактор и на сп. FHM. В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. „Сега“, а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. „Труд“, пише в съобщението на Нова тв.

За своята журналистическа дейност е носител на наградата „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония, както и „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“.

Той е работил като редактор и сценарист в телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и „Българската Коледа“.

Източник: mediapool.bg

The post Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски стана шеф на бившата пресгрупа на Пеевски appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски стана шеф на бившата пресгрупа на Пеевски

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация