Версия за пожара в Благоевград: 43 годишен запалил с бензин ел.таблото на нощен клуб след като бил изгонен

0
Има задържан за причиняване на пожара, който избухна в центъра на Благоевград вчера и засегна сериозно култовата сграда „Купола“, съобщи на брифинг районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

„Купола“ наричан от благоевградчани „Шапката на Франциско“, бе построен за посещението на дипломатическия корпус през 1987 г. Съседните сгради също. В сградата в момента се помещава клон на банка, както и залепените за нея нощни заведения, магазини и офиси.

Задържаният

Задържаният е 43-годишен от Дупница. Същата вечер той е бил в нощен клуб, но е притеснявал персонала, заради което е изведен от охраната на заведението. Час по-късно се връща, след като вече нощният клуб е затворил.

Прокурор Ковачки обясни, че заподозреният е залял електрическото табло до входа на заведението с бензин и го е запалил.

След извършване на палежа се укрива в Дупница, както и в едно от околните села, а впоследствие е заловен в близост до ГКПП „Калотина“.

Предстои да бъде освидетелстван и задържан до 72 часа.

Пожарът

Сигналът за пожара е подаден около 6.40 часа сутринта в събота.

В продължение на часове около двадесет и пет пожарникари с шест пожарни автомобила се борят с огнената стихия, която обхвана сградата на „Купола“, в която се намира офис на банка, както и залепените за нея сгради, в които има нощно заведение, офиси и магазини.

Пожарникарите успяха да спрат огнената стихия, преди да достигне до жилищните сгради, които също са прилепени до „Купола“.
Евакуирани бяха всички хора от жилищните сгради, които са в периметъра на пожара. Няма пострадали хора.

По неофициална информация, разпространена още в събота, огънят е тръгнал към 6.30 ч. от нощен клуб „Балкантон“. След това, въпреки 4-те пожарни, включително и авто-стълба, пожара обхвана и унищожи напълно „Купола“.

След „Балкантон“ са засегнати още нощен клуб „ДъФейс“ и ресторант „Дриймс“.

 

 

 

Източник: mediapool.bg

The post Версия за пожара в Благоевград: 43 годишен запалил с бензин ел.таблото на нощен клуб след като бил изгонен appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Версия за пожара в Благоевград: 43 годишен запалил с бензин ел.таблото на нощен клуб след като бил изгонен

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация