Блокада от КПП-та около Бургас: Заловиха за часове петима каналджии и 30 нелегални мигранти

0

Полицията изгради обръч от контролно-пропускателни пунктове в цялата Бургаска област срещу трафика на нелегални мигранти. Целта е каналджиите да не стигат до градовете, както се случи в края на август, когато автобус с бежанци се вряза в патрулка и уби двама полицаи в центъра на Бургас. Акцията вече дава резултати.

Само в първите часове на проверките са заловени петима каналджии и над 30 нелегални мигранти. Последният случай е от главния път Созопол-Бургас.

„Тук, където се намираме, са установени пилотен автомобил и следващ го такъв с водачи български граждани. Във второто превозно средство имаше 7 нелегални мигранти, които бяха от Ирак. Водачите и на двата автомобила, които спряхме – и пилотният и следващия го автомобил, след извършена проба за наркотични вещества, пробата беше положителна“, каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, предаде БНТ.

КПП-та са разположени на пътни участъци, за които има информация че се ползват от каналджиите. Полицията спира и проверява товарни автомобили, кемпери и автобуси, с които най-често се превозват мигрантите.

„КПП-та са общо 7 на брой, които са изцяло на територията на Област Бургас. Като самите КПП-та обхващат територията на различни общини. Няма командировани, към момента се справяме изцяло със сили на Областна дирекция на МВР-Бургас и Жандармерията в Бургас“, каза комисар Марин Димитров, началник на Охранителна полиция – Бургас.

Проверени са над 280 автомобила и 320 души. Има съставени актове и по Закона за движение по пътищата.

The post Блокада от КПП-та около Бургас: Заловиха за часове петима каналджии и 30 нелегални мигранти appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Блокада от КПП-та около Бургас: Заловиха за часове петима каналджии и 30 нелегални мигранти

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение