Янев към новите областни управители: Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори

0

Министър-председателят Стефан Янев представи новите областни управители, назначени от служебното правителство на брифинг в Министерския съвет.

Той поздрави новите областни управители и се обърна към тях с думите: „Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори. Това не е само ангажимент на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК”. Всички наши усилия ще бъдат насочени към осъществяването на изборите на 11 юли, без да се допускат нередности, добави Янев.

„Поставени сме пред нови предизвикателства. Избирателният кодекс наскоро беше променен, което изисква провеждането на изборите да бъде машинно. Това е много сериозна задача за държавата. Предизвикателствата са и за ЦИК, която в кратки срокове трябва да сключи договори и да осигури допълнителен брой машини за гласувани. А те трябва да бъдат сертифицирани по прозрачен начин, за да може обществото да е убедено, че направеното от всички нас, гарантира, че съответните машини имат подходящото информационно и друг вид осигуряване, което позволява честността на изборния процес, както и бързо и ефективно да се гласува, така че да не се създават предпоставки в СИК за опашки и удължаване на работния ден”, коментира Янев, цитиран от Дарик.

По-късно в Министерския съвет премиерът Стефан Янев, министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев ще обсъдят с областните управители организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори.

The post Янев към новите областни управители: Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Янев към новите областни управители: Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация