Шофьорът на автобуса, убил полицаите в Бургас, е пълнолетен

0

Сирецът, управлявал автобуса с мигранти от катастрофата с двама загинали полицаи, е пълнолетен. Това съобщи в брифинг Сийка Милева, говорител на главния прокурор на Република България. Мъжът твърдеше, че е роден през 2007 година, което го прави непълнолетен. След доказване на възрастта му, обвиненията към него ще бъдат преквалифицирани. Така, ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години затвор или до живот.

„Това, което искам да добавя е, че в хода на досъдебното производство се  разследва и версията за терористичен акт. Колегите срещнаха изключително много трудности в това разследване, една от които беше доказване на възрастта на обвиняемия. Тук в това производство обвиняемият беше декларирал, че е на 15-годишна възраст, а прокуратурата се осъмни в думите му. Така се наложи ние да потърсим съдействие от „Дирекция международна оперативно сътрудничество“ и от партньорските служби. От тях изискахме официална информация, а вчера тя пристигна от Сирия и Турция. В нея е посочено, че обвиняемият е навършил 18-годишна възраст и  е бил пълнолетен по време на извършването на деянието, за което е обвинен. Тоест получихме информация, че той е роден през 2004 година, а не така като той твърдеше, че е бил роден през 2007 година. Тази информация се потвърди от назначената по делото тройна медицинска експертиза, по която работиха едни от най-добрите вещи лица. По метода на образната диагностика беше потвърдено, че с най-висока вероятност възрастта на обвиняемият е над 18 години“ , добави още Сийка Милева.

The post Шофьорът на автобуса, убил полицаите в Бургас, е пълнолетен appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Шофьорът на автобуса, убил полицаите в Бургас, е пълнолетен

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение