Шефка на лаборатория в МБАЛ – Благоевград: Скоро ще има нова вълна от „Делта” варианта, който е много по-заразен

0

Скок на бързите тестове за Ковид-19 регистрират в лабораториите в Пиринско. Причината за увеличението са задграничните пътувания по време на летните отпуски, които са основно в съседни държави – Гърция, Македония, Турция.

„Изследванията се правят именно заради пътуванията в чужбина. Вчера нямаше нито една положителна проба, което е устойчива тенденция през последните седмици. Опасявам се, че това е временно затишие пред буря. В Англия броят на новозаразените е 1000 души на ден, но смъртността е изключително ниска – 35 души. Това е доказателство, че ваксините защитават и ако се заразиш, няма да изкараш тежко вируса. В Англия обаче се проведе много силна имунизационна кампания. В България ваксинираните са едва около 15% от населението, като повечето от тях са хора, които преди това са преболедували. Дори и тези, които си правят бързи тестове за пътуване в чужбина, не са имунизирани. Много се надявам разумът да надделее, хората да спрат да вярват на конспиративни теории и да осъзнаят, че ваксините са най-надеждният щит срещу вирусите. Сега е най-подходящият момент за имунизация, когато няма инфектирани. Защото в края на август и началото на септември ще има нова вълна от „Делта” варианта, който е много по-заразен“, категорична е шефката на микробиологичната лаборатория в МБАЛ – Благоевград д-р Цветанка Иванова.

The post Шефка на лаборатория в МБАЛ – Благоевград: Скоро ще има нова вълна от „Делта” варианта, който е много по-заразен appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Шефка на лаборатория в МБАЛ – Благоевград: Скоро ще има нова вълна от „Делта” варианта, който е много по-заразен

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация