Шест предимства на ежедневния секс

0

Сексът е едно от онези удоволствия, които не могат да бъдат описани с прости думи. Няма нищо по-прекрасно от това да откриеш партньор, с когото да си пасвате идеално в това отношение. Трябва ли обаче да практикуваме любовни игри всеки ден? Няма единодушно мнение по въпроса, но ние сме ви подготвили списък с позитиви и негативи на редовния секс, а преценката остава във вашите ръце.
Какви са положителните черти от ежедневния секс, нека видим:

Ще изглеждате по-млади
Хората с по-активен сексуален живот изглеждат до седем години по-млади. Качеството е също толкова важно, колкото и количеството, а с още по-силни ефекти против стареене са случаите на секс, практикуван с любов.

Ще стегнете тялото си
Наличието на високо ниво на хормона DHEA, известен като „хормон на младостта“, изглежда е ключът към поддържането на тялото във форма. Всъщност по време на секс този хормон се отделя в цялото тяло и след оргазъм нивото му в кръвта е пет пъти по-високо от нормалното. Освен това с тридесет минути секс се изгарят до 100 калории.

Удължава живота 
Хората, които получават поне един оргазъм на ден, намаляват с 50% вероятността да умрат по някаква медицинска причина, спрямо тези, които го получават веднъж седмично или веднъж месечно. Мъжете, които се радват на активен сексуален живот, са с нисък риск от развитие на рак на простатата. Това е така, защото сексът прочиства простатата от токсини, които иначе биха увеличили риска от рак.

Увеличава чара и подобрява самочувствието
Високата сексуална активност кара тялото да отделя повече феромони , което ни прави по-привлекателни за противоположния пол.

Сбогом на депресията
Всяко добре изпълнено физическо упражнение (като секс) повишава нивата на серотонин – хормонът на щастието. Серотонинът е естествен антидепресант и една от основните причини хората да се смеят и да се чувстват щастливи и спокойни след правене на любов.

Укрепва костите и мускулите
Редовната сексуална активност повишава нивото на естроген при жените и тестостерон при мъжете, което предпазва костите от остеопороза. Също така е добър за укрепване на тазовата област при жените и по този начин предотвратява бъдещи проблеми като инконтиненция.

The post Шест предимства на ежедневния секс appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Шест предимства на ежедневния секс

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви