Шест години затвор за мъж, пребил жена си до смърт в Божурище

0

6 години затвор за мъж, причинил смъртта на половинката си. Жената починала след жесток побой в дома им в град Божурище през декември 2021 година. Това съобщават от държавното обвинение.

М.Г., на 31 години, живеел на семейни начала с В.В. в къща населеното място заедно с трите ѝ деца. Между двамата често възниквали скандали по различни поводи. Мъжът ѝ отправял закани вербално и по телефон за разправа. Понякога посягал и физически на жената.

Около 23,00 ч. на 28.12.2021 г. подсъдимият и В.В. отново се скарали. Той ѝ нанесъл няколко удара с ръце в областта на тялото и на главата, ритници с крак, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Пострадалата успяла да се обади по телефона на децата си и да ги информира за случилото се.

Първоначално В.В. усетила силно главоболие, а по-късно и частично обездвижване. Дъщеря ѝ подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Адресът бил посетен от лекар и полицейски патрул. С оглед здравословното състояние на жената тя била транспортирана в болнично заведение. Въпреки предприетото лечение, тя починала.

От направените съдебномедицински експертизи става ясно, че причина за смъртта на жената е опита за удушаване, довел до закрита травма на артерия с последвал масивен инсулт. Безспорно е установена и причинно-следствената връзка между нанесената от подсъдимия тежка телесна повреда и настъпилата смърт на В.В.

Съдът призна подсъдимия М.Г. за виновен за извършеното от него деяние и му наложи наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

The post Шест години затвор за мъж, пребил жена си до смърт в Божурище appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Шест години затвор за мъж, пребил жена си до смърт в Божурище

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви