Четири партии в Турция подкрепиха ДПС за политиката й на сигурност и стабилност

0

Четирите основни партии в Турция подкрепиха последователната политика на ДПС за сигурност и стабилност. Това стана ясно след срещите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Анкара, съобщиха от пресцентъра на партията.

Заедно с него във визитата в Турция участваше и заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Двамата разговаряха със замемстник-председателя на Партията на справедливостта и развитието (AK parti) Ефкан Аля, който е с ресор външна политика. Срещнаха се и със заместник-председателя на Републиканската народна партия (CHP) Юнал Чевикьоз, отговорник по външните работи.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов имаха разговори още с Ръдван Уз, заместник-председател на „Ийи парти“ (İYİ parti) с ресор турския свят и турците извън страната, както и със заместник-председателя на Партията на националистическото действие (MHP) Кямил Айдън, който отговаря за международните отношения.

Представителите на ДПС пристигнаха на визита в Турция преди два дни. На път за Истанбул Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов се срещнаха с областния управител на Одрин Хюсеин Кюршат Кърбъйък и с кмета на община Одрин Реджеп Гюркан.

Карадайъ и Ахмедов проведоха и среща с отговорниците на ДПС в Турция.

Източник: mediapool.bg

The post Четири партии в Турция подкрепиха ДПС за политиката й на сигурност и стабилност appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Четири партии в Турция подкрепиха ДПС за политиката й на сигурност и стабилност

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви