Ченге тормози хора от Вълкосел, заплашва ги с бой, защото са помаци

0

Хората от Вълкосел: Един полицай мрази помаците и ни тормози на расова основа

За систематичен тормоз от страна на полицейски чиновник сигнализира мъж на благоевградското село Вълкосел. По думите му на 14 януари, до момента в който негови другари си седели на една от пейките в селото, служителят на реда ги е заплашвал с принуждение. Подалият сигнала споделя, че заплашваните момчета не са желали да застават пред камера, тъй като се опасяват от служителя на реда.

„ Има и други, които са потърпевши от въпросния чиновник на реда, само че и те се притесняват да приказват и да подават сигнал. Ние просто желаеме това да спре. Смятаме, че на расова основа се случва всичко, той ненавижда помаците „, сподели подалият сигнала мъж. Само един от потърпевшите в селото от полицейски произвол взема решение да опише за насилието, което е претърпял. Момчето живее и работи в Испания:

„ Прибирах се от работа. Почти пред нас с едно момче, комшия. Спря патрулка. Единия го познавах, другият излезе и стартира да вика. Леко с главата ме удари. „ Защо не спираш? Къде отиваш? На какъв се правиш? “. Опитах да му обясня. Не ме разбра или не искаше. Последва опасност – в случай че не вляза в патрулката, че ще ми постави белезници и ще ме бие отвън селото някъде “, споделя пред bTV Били Билюков, пострадал.

“ Удари ме веднъж във врата, до момента в който бяхме в патрулката, леко беше. Отпратиха приятеля ми да си върви. Не му дадоха да си е при мен. Обиждаше ме, заплашваше, че в случай че ми срещне колата в Гоце Делчев ще имам проблеми, санкции. Може да бъде счупена. Примерно на следващия ден нашите ще отидат с тази кола в Гоце Делчев, да ги спрат, да ги плашат. Малко е стресиращо „, споделя още Били.

“ Той прекрачва пълномощията си. Ходи при хората да ги наскърбява и да се държи като животно с тях. Малко прекомерно ми идва. Може би на расистка основа, не знам „, добави момчето. Хората чакат да се вземат ограничения за това несъответстващо държание на служителя на реда. По случая основният секретар разпореди инспекция по отношение на изказванията за тормоз.

„ Целта е да се откри истинността на изнесените изказвания за систематичен тормоз от страна на полицейски чиновник против поданици на село Вълкосел, община Гоце Делчев, област Благоевград. В рамките на инициираната от основния секретар на Министерство на вътрешните работи инспекция ще бъдат извършени диалози с кмета на Вълкосел и с локалното население. В регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи към този момент е почнала обособена дисциплинарна инспекция. Ръководството на Министерство на вътрешните работи няма да толерира сходно държание и дейности от страна на полицейски чиновници “, написа в позицията на ведомството.

The post Ченге тормози хора от Вълкосел, заплашва ги с бой, защото са помаци appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви