Църквата се ядоса на чалга клип, заснет в храм

0
Софийската митрополия се ядоса на клип на фирма „Пайнер“. Видеото е заснето в параклиса „Петър и Павел“ край самоковското село Ковачевци. Песента се казва „Крадена любов“. Изпълнителите са Джордан и Лорена. Клипът е пуснат преди две седмици, но църквата реагира едва сега. Видеото е заснето без знанието и разрешението на църквата.

От Софийската митрополия са възмутени, че певицата е качена на камбанарията на храма в оскъдно облекло. Изпълнителката танцува там и този кадър се повтаря няколко пъти.

Другата сюжетна линия, възмутила клира, е имитация на Тайната вечеря. Както и постоянното представяне на храма наред „практики по врачуване и предсказване, несъвместими с християнската вяра“.

В писмото се посочва, че тези действия демонстрират „еротика непосредствено пред и под кръста на купола“ и оскверняват храма. Писмото на митрополията е адресирано до управителя на „Пайнер“ Митко Димитров. Той е призован на спре незабавно да прекрати разпространението на видеото.

„Като организация, чийто произведения достигат лесно и бързо директно до подрастващото поколение от млади българи, се очаква да съзнавате и вашата особено важна роля за изграждането у младите на духа на добродетелите вяра, надежда и любов. Тази роля е от основните начала на дейността на Българската православна църква, която всячески се стреми да възпитава подрастващите поколения в духа на тези добродетели. Следва като медия да отчитате това и във вашата дейност и да не допускате тя да бъде възпрепятствана“, пишат от митрополията.

Засега от „Пайнер“ няма реакция. На сайта си от компанията обаче са похвалили Джордан и Лорена, че с видеоклипа си са „покорили“ YouTube. За две седмици видеото има над 1 млн. гледания.

Източник: mediapool.bg

The post Църквата се ядоса на чалга клип, заснет в храм appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Църквата се ядоса на чалга клип, заснет в храм

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение