Цистерна избухна в завод за масла в Русе, има загинал

0
Камион цистерна се е взривил в четвъртък преди 11 часа при зареждане в завода за производство на смазочни продукти „Лубрика“ в Русе. При инцидента е загинал служителят, който е зареждал цистерната, шофьорът е невредим, съобщи кметът на Русе Пенчо Милков във Фейсбук профила си.

Управата на предприятието е реагирала светкавично, работниците са били евакуирани, изпратени са били линейки и пожарни автомобили, но тяхното придвижване е било затруднено заради опашката от тирове, която традиционно се образува и в двете посоки на Дунав мост – както по бул. „България“, така и по пътя към Силистра.

Заводът се намира в Източната промишлена зона на Русе, на бул. „България“, на километър от граничния пункт.

От противопожарната служба обясниха, че четири екипа са участвали в гасенето на цистерната като огънят е бил загасен бързо.

Няма опасност за замърсяване на въздуха в Русе, тъй като пожарът не е възникнал от резервоара с масло, а от шофьорската кабина.

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе Цонка Христова обясни, че цистерната е била в процес на пълнене с минерално масло, когато е станал взривът. По думите й вероятно са се възпламенили резервоарите с гориво на камиона, но това тепърва ще се установява.

„Шофьорът на цистерната е невредим, но за съжаление служителят, който е зареждал, макар и опитен, е загинал. Изказвам съболезнования към семейството и близките му!“, написа Милков в социалната мрежа.

По думите му повече подробности засега не могат да се дават, тъй като тече разследване и се уточняват причините за инцидента.

Източник: mediapool.bg

The post Цистерна избухна в завод за масла в Русе, има загинал appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Цистерна избухна в завод за масла в Русе, има загинал

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение