Цената на внасяния в момента газ е с 10% по-висока от тази на руския газ, но при валиден договор с Газпром

0
Точните данни са, че към момента договорът, който е сключен, за да се подсигури необходимото количество газ, е с цена около 10 процента над тази , която щяхме да заплатим при валиден договор с Газпром, без разписване на анекса .Това каза министърът на енергетиката Александър Николов пред бТВ.

По думите му при вариант на разписване на анекса има непредвидимост на цената. Очаквах по-широко колективно усилие да се изпълняват задължения към България, допълни министърът.

Той смята, че България може да се раздели с руския газ. По думите на Николов оттук нататък планирането на ниво Европейска комисия за югоизточен регион е много важно от гледна точка на обем и по-добра цена. Засега с реални данни, дългосрочно с инфраструктурата , която е около нас – Гърция и Турция, това е възможно, допълни Александър Николов.

Според него има тръби, по които алтернативни доставчици да ни доставят газ.

Източник: mediapool.bg

The post Цената на внасяния в момента газ е с 10% по-висока от тази на руския газ, но при валиден договор с Газпром appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Цената на внасяния в момента газ е с 10% по-висока от тази на руския газ, но при валиден договор с Газпром

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация