Цветя за Паисий Хилендарски в Банско

0

Днес, 19 юни, българският народ и Българската православна църква славят празника на преп. Паисий Хилендарски. По този повод, в църквата „Света Троица“ се проведе Божествена Света литургия, водена от Неврокопския митрополит Н.Пр. Серафим. В словото си към миряните той припомни думите на отец Паисий, че всеки, който е прочел „История славянобългарска“ не е загубил вярата си. Владиката подчерта колко важно е това в днешните времена на смут, на изпитания, на разпад на ценностите, доброто и нормалното, защото само православната вяра на народа ни е твърдата основа при трусовете, през които преминава.
Представители на общинското ръководство, училищата и институциите в града, много граждани и гости на Банско присъстваха на службата, а след това, пред мемориала на св. Паисий Хилендарски положиха цветя в знак на признателност за великото му дело.
През тази година отбелязваме 301 години от рождението на свети Паисий Хилендарски, 261 години от написването на епохалната за българския народ „История славянобългарска“ и 61 години от канонизирането на Светогорския монах.

The post Цветя за Паисий Хилендарски в Банско appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви