Хаджигенов: Отказваме да участваме във фейсбук република

0
Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ не е доволна от начина, по който Слави Трифонов предложи кабинета начело с Николай Василев. Това стана ясно от думите на адвокат Николай Хаджигенов пред БНР. Най-малобройната от т.нар. протестни партии е научила от медиите за намеренията на „Има такъв народ“, макар че имали индикации за предстоящото.

Хаджигенов попита дали закриваме парламента, след като състав на кабинет се „мята“ от фейсбук. Той заяви, че това напомня на стила на Бойко Борисов, който управлявал от джипката, но в случая се използвала социалната мрежа.

Той коментира, че е очаквал политическо поумняване, но явно е сбъркал. Хаджигенов каза, че не са искали нищо от никого, а в предишния парламент са били готови да подкрепят правителство, за да работи парламентът.

„Казвам, че е невъзможно да създадем нещо по този начин. Че аз съм в политиката конкретно заради липсата на парвосъдие, което означава, че за мен е абсурдно някой да ми хвърля правителство през фейсбук“, заяви Хаджигенов.

Той допълни, че случващото се било диктаторски ход тип „Борисов“. Хаджигенов каза, че трябва да се изчака процедурата по даване мандат от президента и кабинетът да се конструира в парламента.

„Отказваме да участваме във фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет“, каза той.

Хаджигенов обясни, че до започване на работа на парламента те няма да коментират нищо с „Има такъв народ“.

„Както виждате, те не желаят да коментират с никой нищо. Хвърлиха вчера бомбата и казаха: „Оправяйте се“, заяви адвокатът.

Според него е възможно да се направи опит за съставяне на кабинет чак с третия мандат от президента. Ако това не се случи, ще трябва да се отиде на нови избори.

„Освен ако ГЕРБ не решат да подкрепят правителството на Слави. Тогава ще стане интересно“, каза Хаджигенов.
 

Източник: mediapool.bg

The post Хаджигенов: Отказваме да участваме във фейсбук република appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Хаджигенов: Отказваме да участваме във фейсбук република

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация