ФОЙЕРВЕРКИТЕ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ: България като след война! (СНИМКА)

0

Каква е равносметката след фойерверките, придружени от солидно количество погълнат алкохол в новогодишната нощ? България буквално заприлича на бойно поле. И не само заради остатъците от пиратки навсякъде по земята. Нощта, в която настъпи новата 2023 година беше белязана от куп инциденти, сочи черната статистика.

Общо 226 обаждания са получени на спешния телефон 112 в новогодишната нощ, като сигналите са с между 50 и 70 повече спрямо други години.

През нощта са регистрирани са 11 криминални и 24 битови инцидента, при три от които са пострадали деца.

Два от случаите са по-фрапиращи, съобщи Флагман. Първият е станал минути след полунощ в годечкото село Шума, където мъж се е прострелял с фойерверк в корема. 15 минути след полунощ на място е пристигнала линейка и пострадалият е откаран в „Пирогов“. Той е в тежко състояние.

Другият инцидент е от 2:10 ч. през нощта – мъж в нетрезво състояние се е запалил със свещ в столичния квартал „Овча Купел“. Пострадалият е с изгаряния по цялото тяло и също е транспортиран в „Пирогов“.

В същото време лек автомобил Ауди пламна на една от централните улици в Несебър, а според очевидци пожарът е причинен от мощна новогодишна бомба, която била хвърлена под самия автомобил. От пожара е изгоряла предната част на Аудито. Щетите са изключително сериозни.

Няма информация дали е задържан виновника, но жители на Несебър казаха, че в последните дни морския град се е превърнал в Бейрут – много мощни бомби тънтели из целия град.

 

The post ФОЙЕРВЕРКИТЕ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ: България като след война! (СНИМКА) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ФОЙЕРВЕРКИТЕ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ: България като след война! (СНИМКА)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви