Фирмите пак съкращават служители

0

Новорегистрираните безработни в страната продължават да са повече от започналите работа. Това показват най-новите данните на специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19, проведено от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

Според тях от 23 до 29 август в бюрата по труда са се записали 3900 души, а започналите работа са 3200.
Работодатели предупредиха, че благоприятната тенденция, която съществуваше на пазара на труда до началото на юли, вече е обърната.

За последната наблюдавана седмица от 23 до 29 август най-много са новорегистрираните безработни в сравнение със започналите работа чрез бюрата по труда в областите Враца, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Хасково.

Изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов заяви пред БНР, че трябва да се следи как се развива пазарът на труда.

“Той показва, че последните осем седмици броят на освободените лица, т. е. на регистрираните безработни надвишава броя на постъпилите на работа, като от началото на годината до края на август броят на безработните ще бъде увеличен с 22 хиляди човека, т. е. ние не сме преодолели последствията на кризата, а все още се борим с тях и трябва да бъдат предвидени пари за това”, каза той.

Източник:Труд

The post Фирмите пак съкращават служители appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Фирмите пак съкращават служители

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация