Условна присъда и разходи от 1800 лв. за Васил Паскалев, който уби красивата Памела с БМВ-то си

0

Окръжният съд му даде присъда от 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, която бе отложена за 4 години в изпитателен срок

Условна присъда от 2 години и 4 месеца с изпитателен срок от 4 години и разходи по делото от 1802,90 лв. е получил 20-годишният Васил Паскалев, който уби с БМВ-о си и безразсъдно шофиране ученичката от Професионалната гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“ в Бургас Памела Балабанова.

Случаят е от 7 август 2021 г., когато заради мокрия асфалт Васил губи контрол над немското возило и се забива в тролейбусен стълб на бул. „Захари Стоянов“, в района на разклона за Капчето и магазин Mr. Bricolage. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). От сблъсъка Памела удря силно главата си. Откарана е в изключително тежко състояние, изпада в кома, нуждае се и от кръв. За нула време нейни близки и съученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ организират дарителска кампания и събират необходимото количество.

18-годишната красавица бе 21 дни в кома, а реаниматорите бдяха над нея денонощно. За съжаление тя не успява да се пребори и на 28.08.2021 г. Памела издъхва. Ученичката е била на задната седалка, а на предната до шофьора Васил, е пътувала 18-годишната тогава Галина. В решението на съда пише, че тя е била със средни телесни повреди – с фрактура на лява подбедрица – в дисталната част на малеола на големия пищял, довело до трайно затруднение на движението на ляв долен крайник и фрактура на талус (скочната кост) без дислокация (разместване), довело до трайно затруднение движението на ляв долен крайник.

Според магистратите, след сблъсъка Васил Пас бил направил всичко, зависещо от него за оказване на помощ на пострадалите момичета. Именно затова наказанието от ефективно е било отложено в условно.

Освен това той е лишен от шофьорска книжка за срок от 2 години и 4 месеца, считано от влизане на присъдата в сила.

20-годишният Васил е осъден да заплати по сметка на ОД на МВР-Бургас направените на досъдебното производство разноски, в размер на 1802.90 лв.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен срок.

 

Източник: Флагман

The post Условна присъда и разходи от 1800 лв. за Васил Паскалев, който уби красивата Памела с БМВ-то си appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Условна присъда и разходи от 1800 лв. за Васил Паскалев, който уби красивата Памела с БМВ-то си

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви