Условна присъда за благоевградчанин запалил колата и апартамента си

0

Условна присъда получи благоевградчанин за палеж на личните си кола, апартамент и таванско помещение. А. И., който живее в София, призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийския градски съд. Наказанието му е 2,5 г. с 5-годишен изпитателен срок.

На 12 октомври миналата година, около 17 ч. мъжът запалил първо колата си „Шевролет“, паркирана пред блок в кв. „Младост 4“. Огънят се разпрострял и върху съседните леки автомобили „Ситроен“ и „Фиат“.

..Минути по-късно, към 17,30 ч., запалил таванско помещение към апартамента си, като имало опасност пожарът да се разпростре и върху останалите тавански помещения. Десет минути по-късно благоевградчанинът запалил и двата си апартамента, функционално свързани един с друг, на 13-ия етаж в блока. Пожарът е представлявал опасност за живота на обитателите и жилищата на другите етажи. Не е ясно каква е била причината мъжът да прибегне до запалванията. Тогава пожарната успя да го спаси, като той получи леки наранявания, наложи се и евакуация на живеещите в блока.

The post Условна присъда за благоевградчанин запалил колата и апартамента си appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви