Улица „Елин Пелин“ в Благоевград остава в кал

0

Управителят на фирмата „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД не се отзова на покана, отправена от Община Благоевград, за да бъдат подписани документите за възобновяване на СМР по ул. „Елин Пелин“, намираща се в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“. Така, на практика към момента не е известно за какъв период от време тя ще остане в кал.
През юни 2021 г. обектът е спрян поради несъответствия на работните коти на бордюрите и входните площадки.
След намиране на проектно решение, фирмата строител беше поканена от Общината да подпише Акт 11, което на практика да позволи работен процес на място, но към момента документите не са парафирани.
Съгласно сключения договор, по време на предходното общинско ръководство, по ул. „Елин Пелин“ следва да бъдат изградени тротоарни настилки, улично осветление, както и да бъде положен асфалтова настилка.
„Очаквам от г-н Динков да подходи отговорно и коректно, за да може СМР да бъдат извършени качествено и в срок. Ще добавя, че на фирмата има преведен аванс още по времето на управление на предходния кмет Румен Томов“, коментира по време на пресконференция Илко Стоянов.
В случай че фирмата изпълнител не предприеме необходимите действия, договорът ще бъде прекратен.
*Снимка 1: Представители на Община Благоевград очакват представител на фирмата изпълнител да подпише документите

The post Улица „Елин Пелин“ в Благоевград остава в кал appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви