Убийцата на Божан застана пред съда, вместо в манастир се връща в затвора

0

36-годишната пловдивчанка беше доведена с белезници в съдебната зала, пред погледите на семейството на убития

Фалстарт на делото срещу мистериозната Красимира Лалева, убила по-жесток начин приятеля си Божан Иванов. Убийството беше извършено на 21 октомври 2021 година в жилището на жената в Кючук Париж.

36-годишната пловдивчанка беше доведена с белезници в съдебната зала, пред погледите на семейството на убития Божан. Разпоредителното заседание в Пловдивския окръжен съд обаче не успя да стартира, тъй като един от преките роднини на Божан е нередовно призован и не присъства в залата. Пастрокът на Божан Спас Динков, който е истински баща на брата на жертвата, трябва да бъде призован за следващото заседание, защото може да се конституира като частен обвинител и граждански ищец в процеса. Заради дългогодишното съвместно съжителство със семейството, той има правото да се води пострадал от престъплението. Това обясни съдия Весела Евстатиева, позовавайки се на решение на ВКС относно преките роднини.

Следващото заседание е насрочено за 30 януари, а до тогава Красимира Лалева остава в Сливенския затвор.

36-годишната жена е обвинена, че в нощта на 21 октомври 2021 година, уби 28-годишния Божан в апартамента си. По данни на разследването убийството е извършено с особена жестокост. За него стана ясно, след като Лалева се изповяда в църква в Пловдив. Свещеникът, чул злокобната изповед, се обажда в полицията.

Красимира и Божан имали любовни отношения, но се разделили. За различни периоди от време младият мъж живеел при приятелката си, а за месеци тя също се е настанила у тях. По-късно обаче настъпил раздор между двамата. Красимира е живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Божан.

На 20 октомври 2021 г. двамата се видели в дома на Красимира. Божан казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Божан се прибрал в дома си, но Красимира продължила да го търси по телефона. На следващия ден, той отново отишъл да говори с Красимира. Тя поискала да излязат навън. Божан отказал, защото не се чувствал добре и Красимира отново не му повярвала.

Така се стигнало и до убийството. Красимира взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата на Божан. Мъжът e починал от получената тежка черепно-мозъчна травма според заключението на съдебномедицинската експертиза. Жената се опитала да заличи следите от престъплението запалвайки тялото, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се по време на изповед пред свещеник, който подал сигнал в полицията.

Веднага след това Красимира е арестувана и заедно с униформените отишли в апартамента, където е тялото на мъжа. 28-годишният Божан Иванов е открит в банята мъртъв. По думите ѝ го е ударила с гира по главата, ала по мъжа са открити и обгаряния. Криминалисти считат, че е опитала да прикрие следите си, като запали тялото и опожари апартамента. Съседи казали, че е имало лек дим, но до пожар не се е стигало.

 

„Влизаше, излизаше, никой не поздравяваше и нищо не говореше. Познаваме я от дете и все пак не знаем нищо за нея. Преди около три години баща и почина и от тогава живее сама. Не работеше. Обясняваше, че все я лъжат, все не и плащат, все на нея не и върви. Нищо повече не знаем”, сподели един от възрастните съседите на момичето.

Обвинената в убийството Лалева твърди, че е била малтретирана сексуално и физически от Божан и затова в продължение на 2 години се крила в манастир. Близки на Божан обаче са категорични, че той е изключително добър човек и „прави на мравката път“.

Близки и познати на убития твърдят, че над Красимира е имало полицейски чадър и това е довело до „забавянето” на информация за престъплението до медиите и прикриването на обвиняемата. Мотивът за престъплението също остана неясен. Броени дни след жестокото убийство, майката на Божан разговаря с репортери на TrafficNews и определи Красимира като „изрод”.

Убийцата няма профили в социалните мрежи и никой от приятелите на Божан не я е виждал на живо докато са имало връзка, което забули още повече мистерията, около това коя всъщност е Красимира Лалева.

 

The post Убийцата на Божан застана пред съда, вместо в манастир се връща в затвора appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Убийцата на Божан застана пред съда, вместо в манастир се връща в затвора

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви