Тялото на изчезналия турист Пламен Христов е открито заедно с втори загинал

0
Зловеща находка шокира спасителните отряди, които вече седмица търсят изгубилия се опитен планинар Пламен Христов под връх Вихрен, предаде кореспондент на БГНЕС.

При преглеждане на кадри от мисията с дрон, облетял периметъра на предполагаемото изчезване на Христов, са били открити кадри, наподобяващи човешко тяло.

Веднага спасителни екипи от Банско и Рила тръгват към мястото, като откриват трупа на издирвания Христов.

Неочаквано в близост до тялото на починалия е намерено второ тяло на загинал мъж с видими фрактури по ребрата, като се предполага, че е претърпял произшествие в планината. Тялото на втория загинал – възрастен мъж, – е открито без документи за самоличност и към момента не е ясно кой е той. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Очаква се двата трупа да бъдат извозени с хеликоптер до МБАЛ Благоевград. Телата не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, тъй като липсва снежна покривка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

В полицейските управления в близките населени места няма сигнали за втори изчезнал човек, освен Христов, затова разпознаването на втория труп ще отнеме време.

Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, каза за БТА дежурният спасител в базата в Банско. След двудевно прекъсване на издирвателната акция, тази сутрин тя е подновена. В нея участват планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог, посочиха от ПСС – Банско. 

По първоначални данни турист се е отправил към връх Вихрен на 26 декември и оттогава мъжът бе в неизвестност. Сигналът към ПСС е подаден към 18:00 часа на 27 декември и оттогава планинските спасители издирват изчезналия мъж. 

Теренът, в който планинските спасители провеждаха акцията, е труднодостъпен и опасен, поради което в акцията беше включен и дрон.

През изминалата седмица екип на ПСС – Банско проведе и втора акция в Пирин, след сигнал за пострадал турист.

P { margin-bottom: 0.08in }

P { margin-bottom: 0.08in }

Източник: mediapool.bg

The post Тялото на изчезналия турист Пламен Христов е открито заедно с втори загинал appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Тялото на изчезналия турист Пламен Христов е открито заедно с втори загинал

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви