ТЪЖНА ВЕСТ: Почина мечокът Добри

0

Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица – 36-годишният мечок Добри, съобщиха от парка на официалната им фейсбук страница.

Добри беше спасен от екипа на мечия парк през 2003 г. и оттогава насам, въпреки че беше почти напълно сляп, успя да изживее спокойно старините си, съобщават още от парка край Белица.

Слепотата му не му е попречила да общува с други мечки и той не е бил самотен в компанията на други мечки в сектора. През последната година Добри е живеел сам, поради напредналата си възраст, а и заради уврежданията си, но гледачите полагали ежедневни грижи за него.

От парка, управляван от фондация „Четири лапи“ съвместно с фондация „Бриджит Бардо“, съобщават още, че мечокът се е оттеглил в бърлогата си миналия месец, а при излизанията от нея е изглеждал добре. Възрастният мечок бил открит безжизнен близо до бърлогата си.

От парка изразяват скръбта си за загубата на мечока, но посочват, че „се радваме, че той успя да прекара 20 чудесни години в Парка за мечки Белица, под нашите грижи, знаейки какво е чувството да бъдеш обичан“, съобщи БТА. От парка допълват, че продължават да се грижат за всички обитатели по начина, по който заслужават.

The post ТЪЖНА ВЕСТ: Почина мечокът Добри appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ТЪЖНА ВЕСТ: Почина мечокът Добри

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви