Три дни Празник на черешата в Кюстендил

0

Инж. Огнян Атанасов:Заповядайте в Кюстeндил, овощната градина на България, мястото, което ражда най- вкусните череши!
Празникът на черешата тази година ще се проведе в дните 28-29-30 юни. Той се организира от Община Кюстендил и Институт по земеделие Кюстендил. Отделете си тези 3 дни, за да се насладите на вкусни череши, автентични местни продукти и занаяти, много музика и красиви изненади.
Официалното откриване на Празник на черешата е в петък, 28 юни в 19:00 ч. Тогава започва и голямата сладоледена изненада- ще се вихри Галактическа Нитро лаборатория с Шеф сладкари Ради Стамболов и Борислав Екзархов.Заедно с кмета инж. Атанасов ще приготвят над 1 500 сладоледа с течен азот, който ще бъде раздаден на присъстващите. Една от съставките на сладоледа е черешов сироп, приготвен от вкусния кюстендилски плод. В 21:00 ч. е началото на концерта на група „АКАГА“ с участието на Кристиян Янкулов и Биляна Добрева. А на 29 юни, събота в 21:00 ч. – Концерт на МИРО с участието на Дивна. Тези 3 дни в Кюстендил ще е цветно, вкусно, леко носталгично и много емоционално. Затова ще подредим уютна и прохладна Cherry Chill Zone, която ви очаква с хамаци, студена лимонада и много черешови изкушения. В парка пред Майстора, кюстендилското слънце ще гали най- леко, там ще е и мястото за една специална арт- изненада от Евгени Серафимов. Само на крачка от това място за релакс, Алея на занаятите ще представи красотата и майсторството на типичните за района занаяти, а Живите места в Кюстендилско ще излязат от своите тихи кътчета, за да пленят жителите и гостите на града със своите съкровища.
Предвидени са и безплатни туристически обиколки в град Кюстендил, от 14:00 часа на английски и от 16:00 часа на български език. ”Даваме приоритет на местните изпълнители, на местните производители и предприемачи и разбира се най- важни са децата на Кюстендил, за които сме подготвили много изненади.Очакваме ви,  каза кметът на Кюстендил  инж. Огнян Атанасов.

The post Три дни Празник на черешата в Кюстендил appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви