Три билки срещу белодробни заболявания

0

Здравето на белия дроб е от ключово значение за цялостното здравословно състояние на организма. Липсата на пълноценно дишане е пагубно за тялото, тъй като възпрепятства пълноценното функциониране на всички тъкани и органи и доставката на хранителни вещества и кислород до тях, пише actualno.com. Здравето на дихателната система се нуждае от профилактика и пълноценна грижа.

Избягване на тютюнопушенето, профилактика на белодробните заболявания, борба със замърсяването на въздуха с фини прахови частици в глобален мащаб, намаляване на вредните вещества на работното място при специфични професии, са само част от мерките, които могат да бъдат предприети за чисти бели дробове. За здравето им може да се погрижите и чрез природата и ценните билки, които ни е дала.

Три са най-ценните билки за белия дроб, които подпомагат прочистването и детоксикацията му, въздействат благотворно при белодробни заболявания като ХОББ и астма и осигуряват пълноценното дишане – босилек, евкалипт и мащерка.

Мащерка

Известната билка има изключително благотворно въздействие върху белите дробове. Широко разпространена, позната и обичана, тя се консумира от незапомнени времена под формата на чай и като лечебна билка. Влиза и в състава на редица лекарствени продукти, предназначени за лечение на вирусни и бактериални инфекции на дихателната система. Мащерката подпомага детокса на белия дроб, има очистващо действие и намира приложение при кашлица и други показатели за инфекция на горните и долните дихателни пътища. Съдържа вещества, които се борят със свободните радикали и ги неутрализират. Помага при алергия, астма и други заболявания на белите дробове с алергично начало. Мащерката съдържа тимол, познат със силните си антигъбични и антимикробни свойства, както и микроелементи, които втечняват бронхиалните секрети и помагат за изчистването им.

Босилек

Босилекът не е много известен, когато говорим за грижа за белите дробове и е незаслужено пропускан, а е чудесно средство за осигуряване на здравето на дихателната система. Действа антисептично, успешно повлиява задух и астма, успокоява кашлицата и разширява бронхите. Полезен е при инфекции, причинени както от вируси, така и от бактерии.

Евкалипт

Известен е с мощните си очистващи и пречистващи свойства по отношение на белия дроб. Познат е като едно от най-силните средства за профилактика и лечение на белодробни страдания като бронхит, ХОББ и др. Подпомага функционирането на имунната система, действа успокояващо, противовъзпалително, отпуска дихателната мускулатура и улеснява дишането. Въздейства добре и при проблеми с горните дихателни пътища като възпалено гърло и хрема. Евкалиптът помага за възстановяването на организма след боледуване, свързано с вируси и бактерии, като стимулира кръвообращението в областите, които са най-отговорни за дишането.

Приемът на тези три билки ще ви помогне да поддържате здравето на дихателната система, да осигурите нормалното ѝ функциониране, да се предпазите от заболявания, да подпомогнете лечението им и да се възстановите по-бързо след белодробни заболявания от всякакво естество.

Източник: fakti.bg

The post Три билки срещу белодробни заболявания appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Три билки срещу белодробни заболявания

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация