Триумф за „Веселие“ с ръководители Калина и Любомир Марянски

0

Преди броени дни ансамбъл „Веселие“ се завърна от участието си в първия международен фолклорен фестивал „Ой таласи, таласайте“, който се проведе в град Котор, Черна гора.

В продължение на три фестивални вечери танцьорите от ансамбъла се надиграваха със ансамбли от Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора.

Председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също бе в редиците на   танцьориje и показа, че няма по – важно нещо от запазването на българския фолклор и традиции.

С неповторимо майсторство, много настроение и прословутия български дух Ансамбъл „Веселие“ успя да покаже на всички кои са най-добрите танцьори на Балканите.

Аплодисментите в „стария“ град на Котор не стихваха през цялото време на изпълненията на нашите танцьори, а местните телевизия, радио и вестници не щадяха хвалебствия по адрес на ансамбъла.

Разнообразната програма на „Веселие“ впечатли не само темпераментната публика, но и организаторите и експертите от другите страни, които от своя страна отправиха покани за бъдещи участия на „Веселие“ в международни фестивали.

През свободното си време танцьорите и техните ръководители Калина и Любомир Марянски успяха да се насладят на красотата и магнетизма на градовете Котор, Будва и Тиват, а също така и на островите „Дева Мария от скалите“ и „Свети Стефан“.

The post Триумф за „Веселие“ с ръководители Калина и Любомир Марянски appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Триумф за „Веселие“ с ръководители Калина и Любомир Марянски

      

Share.

About Author

Leave A Reply

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация