Трима на финалната права за шеф на БНР

0
Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви, че допуска Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров до третия етап на обявената процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио (БНР).

Изслушванията на допуснатите кандидати ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено в СЕМ.

Така на 25 октомври от 10 часа първи ще бъде изслушан Милен Митев. След него в 14:30 часа концепцията си ще представи Митко Димитров.  Последен на 26 октомври от 10 часа е Иво Тодоров.

СЕМ информира, че не допуска до изслушване кандидатите Жени Гаджалова и Светослав Костов.

Съветът е приел и правила за изслушване на кандидатите, които са публикувани на интернет сайта на медийния регулатор.

На 4 август СЕМ прие оставката на Андон Балтаков като генерален директор на БНР. Изслушванията на допуснатите кандидати ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено в СЕМ. На 25 октомври от 10:00 ч. е Милен Митев, от 14:30 – Митко Димитров. На 26 октомври от 10:00 ч. е Иво Тодоров.

СЕМ не допуска до изслушване кандидатите Жени Гаджалова и Светослав Костов.

Съветът е приел и правила за изслушване на кандидатите, които са публикувани на интернет сайта на медийния регулатор.

На 4 август СЕМ прие оставката на Андон Балтаков като генерален директор на БНР. Той подаде оставка по три причини. Едната бе свързана с личната му сигурност, другата с опитите за саботаж на работата му и последната е заради липсата на професионална подкрепа на журналистическата гилдия в България за това, което прави.

За временно изпълняващ длъжността директор на Националното радио СЕМ избра Милен Митев, който стигна до финалната напдревара.

 

 

Източник: mediapool.bg

The post Трима на финалната права за шеф на БНР appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Трима на финалната права за шеф на БНР

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация