ТЕЦ отбеляза производствен рекорд

0

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отбеляза през изминалата година най-високото нетно производство в историята си. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. В периода от януари до края на ноември т.г. произведената от централата електроенергия надминава предишното рекордно производство за цяла година, достигнато през 2011 година.

„Като една от най-големите мощности в България, която работи изцяло с местен ресурс, нашата централа е от ключово значение за националната сигурност на страната. През отминалата година работихме на пълна мощност, когато се налагаше, и допринесохме за стабилността на системата и за осигуряването на достъпна електроенергия за българския бизнес и домакинства. Благодаря на колегите за тяхната всеотдайност, неуморност и усилия, които ни позволиха да работим стабилно, безопасно и при спазване на най-високите стандарти за опазване на околната среда“, обясни Александър Желев, главен инженер на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е готова да работи на пълна мощност и да допринесе за стабилната работа на електроенергийната система на страната и през предстоящите коледни и новогодишни празници. Това е потвърждение на заявената през ноември експлоатационна готовност да отговори на нуждите на битовите потребители и бизнеса в предстоящите зимни месеци.

Централата е сред мощностите, които могат да променят режима си на работа от минимална до максимална мощност многократно в рамките на деня – гъвкавост, която е особено важна с навлизането на все повече производствени мощности от възобновяеми източници.

Предвид усложнената международна ситуация и недостига на електроенергия в Югоизточна Европа, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи стабилно през настоящата година.

Както БТА писа, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отговаря на най-строгите изисквания за опазване на околната среда и безопасност. Това потвърди проведеният през септември от SGS външен одит на системите за управление на околната среда и на здравословните и безопасни условия на труд.

Източник: fakti.bg

The post ТЕЦ отбеляза производствен рекорд appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ТЕЦ отбеляза производствен рекорд

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви